marți, 29 noiembrie 2011

Crap la cuptor


un crap de aprox 2 kg
sare, piper, condimente pentru peste
3-4 catei de usturoi
1 pahar vin alb
putin ulei

Pestele se curata, se spala si se portioneaza.
Il presaram cu putina sare si il lasam sa stea 15 minute la rece.
Condimentam apoi bucatile de peste cu condimente dupa preferinta (eu de data aceasta am folosit condiment pentru peste gata preparat si am mai presarat si putin piper.
Ungem o tava cu putin ulei, asezam, bucatile de peste cu pielea in sus in tava, adaugam usturoiul taiat felii si vinul, mai stropim pestele cu putin ulei, acoperim tava cu o folie de aluminiu si dam la cuptor cam 30 de minute.


Dupa ce a trecut acest timp luam jos folia de aluminiu, stropim pestele cu sos din tava si mai lasam 10 minute la cuptor sa se rumeneasca frumos.
Noi am servit cu piure de cartofi (asta a fost dorinta copiilor ) si felii de lamaie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu